Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΓΟ ….. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Οργανικό σώμα προστατευόμενο από το κέλυφος μέσα στο όπιο υπάρχει το βλαστόδερμα ενός εμβρύου και απόθεμα διατροφής . τα αυγά γεννιούνται από τα θηλυκά πολλών ζώων . ο όρος αυγό όταν δεν ακολουθείται από αλο χαρακτηριστικό σημαίνει αποκλειστικά αυγό κότας .
Το χρώμα του κελύφους ενός αυγού είναι λευκό η κόκκινο εξαρτάται από την ράτσα της κότας και σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν οι φήμες ότι το χρώμα εξαρτάτε από την διατροφή της κότας .
Το κάθε αυγό αποτελείτε από ασπράδι και κρόκο , το ασπράδι είναι 28gr μέσο όρο 87% νερό ,11% αλβουμίνη , ο κρόκος είναι 20gr μέσο όρο 50% νερό 31% λιπίδια και 16% πρωτεΐνη . Η διάμετρος εξαρτάτε από το μέγεθος άρα και από το βάρος . Τα πολύ φρέσκα αυγά διατηρούν την ονομασία (φρεσκα) για 9 μέρες μετά από την ωοτοκία μετά από αυτές της 9 μέρες παραμένουν φρέσκα για άλλες 21 μέρες μετά το πέρασμα αυτόν τον ημερών είναι ακατάλληλα για κατανάλωση. Ο τρόπος εκτροφής αναγράφετε στην συσκευασία η πάνω στο αυγό (0 για τα βιολογικά αυγά, 1 για τα αυγά ελευθέρας βοσκής , 2 για τα αυγά αχυρώνα .....ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: