Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Πως θα κάνω λουκουμάδες



Πως θα κάνω λουκουμάδες
Μέσα από αυτό το video θα σας δείξω πως θα κάνουμε τους τέλειους λουκουμάδες  !!   Ένα αγαπημένο γλυκό . Στο άκουσμα της λέξης λουκουμάς ξυπνάνε σε όλους μας αναμνήσεις, εικόνες , μυρωδιές . Έχω εικόνα στην ηλικία των 9 στο Ηράκλειο επί της Λ. Δικαιοσύνης δεξιά πάνω στα φανάρια ένα λουκουματζίδικο (τώρα είναι κλειστό) καθόμουν με την μάνα μου σε εκείνα τα μικρά τραπεζάκια με τα σκουριασμένα σιδερένια πόδια, το παγωμένο μάρμαρο και την κλασική ξύλινη καρέκλα του καφενείου. Κόσμος πάνω κάτω να τρέχει,  εγώ μπροστά στο μικρό λευκό πιατάκι με τα χρυσαφένια στρογγυλά μπαλάκια γεμάτα μέλι δεν με ενδιέφερε τίποτα  …… ΑΧ ΑΧ !


Η συνταγή είναι τόσο απλή , πραγματικά.

1 kg Αλεύρι τύπου 55
1Kg Νερό με παγάκια (στο σύνολο να είναι 1kg)
65 gr Μαγιά

15gr Ζάχαρη
15gr Αλάτι
 1 stick βανίλια τα σποράκια (είναι προαιρετικό)

Τοποθετούμε στον κάδο του mixer όλα τα υλικά με το φτερό . Τα πρώτα δυο λεπτά ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στην συνέχεια στην ταχύτητα 2 για 40 λεπτά . Βάζουμε το μίγμα σε μια μεγάλη μπασινα σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες . Όταν θέλουμε να τους τηγανίσουμε βγάζουμε το μίγμα 20 λεπτά εκτός ψυγείου.
Τηγανίζουμε σε λάδι που η θερμοκρασία του θα είναι 180 C.
Και μην ξεχνάτε μυστικά δεν υπάρχουν τα μυστικά είναι για τους μικρούς ανθρώπους .


Στο video έχω κάνει ένα μικρό λάθος στα γραμμάρια της ζάχαρης λέω 90gr το σωστό είναι 15gr .  
..........ZC