Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Πως θα ψήσουμε σωστά την μοσχαρίσια






  • Πως θα ψήσουμε σωστά την μοσχαρίσια

Μοσχαρίσια μπριζόλα … είναι το πιάτο του μερακλή , καλοφαγά . Ένα κρέας γεμάτο πρωτεΐνη , κρεατίνη , βιταμίνη B6 , σίδηρο κ.α. Το κόκκινο κρέας αποτελεί σημαντική πηγή σιδήρου -το άπαχο βόειο κρέας, έχει 2.7mg σιδήρου ανά 100g- και είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία, καθώς και για την  
πρόληψη ασθενειών, όπως η αναιμία.
Αυτά τα λίγα που προανέφερα νομίζω ότι το τοποθετούν αυτόματα στον θρόνο των τροφών .
Όμως ας μπούμε στο ψητό …. Πως θα επιλέξουμε το κρέας , πως θα
το ψήσουμε σωστά και πως πρέπει να το φάμε !


Πριν αρχίσουμε την παραπάνω διαδικασία πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι α) το μοσχάρι για να μην χάσει τα θρεπτικά του συστατικά πρέπει να καταναλωθεί 55C medium rare  max 60C  medium   είναι κρίμα και άδικο να παίρνουμε  σπαλομπριζολα και να ζητάμε ή να προσπαθούμε να την κάνουμε well . β) Το μοσχάρι δεν είναι σολομός , ότι και να κάνουμε θα χρειαστεί να κουνήσουμε την άνω και την κάτω γνάθο  2 – 3 φορές …  πάνω από 3 φορές κάτι άλλο δεν πάει καλά ή με το κρέας ή με το ψήσιμο .
Την μεγαλύτερη σημασία παίζει η ράτσα του ζώου και οι συνθήκες εκτροφής του. Άριστη μπριζόλα την οποία έχω δουλέψει αρκετά είναι black angus έχει άριστη συμπεριφορά στο ψήσιμο και σου συγχωρεί και τυχόν λάθος . Και αυτή χωρίζετε σε κατηγορίες , θα αναφερθώ παρακάτω . Προτιμούμε μεγάλα σε ηλικία ζώα από 300 έως 500kg  έχουν πιο νόστιμο κρέας λόγο ισορροπημένης διατροφής .
..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: