Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αυγα με ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης και ντομάτα



Στο video θα δούμε πως μπορούμε να κάνουμε αυγα με ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης και ντομάτα
Το κάθε αυγό αποτελείτε από ασπράδι και κρόκο , το ασπράδι είναι 28gr μέσο όρο 87% νερό ,11% αλβουμίνη , ο κρόκος είναι 20gr μέσο όρο 50% νερό 31% λιπίδια και 16% πρωτεΐνη .
Η ντομάτα έχει όξινη και ελαφρώς καυστική γεύση, ενώ σημαντική είναι η θρεπτική της αξία. Είναι ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία, διότι είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Είναι το λαχανικό που είναι το πλουσιότερο σε λυκοπένιο.
Στην Κρήτη μετά την σφαγή ετοιμάζουμε λουκάνικα , απακια , σύγκλινα παστά χοιρομέρια . Με αυτό των τρόπο συντηρούμε το κρέας με
φυσικό τρόπο για μεγάλο διάστημα !
Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα, ανάμνηση από την παιδική μου ηλικία τρώγετε όλες τις ώρες της μέρας . snack branch diner…..

Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η φωνή της μάνας μου “ούτε ο βασιλιάς δεν τρώει έτσι ”
..........ZC

Δεν υπάρχουν σχόλια: