Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ribeye



Κάποια στιγμή σίγουρα το έχετε δει σε κάποιο menu εστιατόριου .Το ribeye είναι μια από της πιο φινετσάτες κοπές μοσχαριού , στοιχίζει λίγο παραπάνω άλλα το αξίζει .Είναι μια μπριζόλα χωρίς κόκκαλο με εξαιρετικά   διανεμημένο ενδομυϊκό λίπος που την κάνει πιο ζουμερή και με υπέροχη γεύση και άρωμα  μετά το ψήσιμο .Το παίρνουμε από το 7ο έως το 13ο σπόνδυλο του μόσχου και κάθε ζώο διαθέτει δυο τέτοια κομμάτια που ζυγίζουν γύρο στα 4 με 4,5 κιλά και βγάζουν περίπου 30 μπριζόλες των 300 γραμμαρίων .Χαρακτηριστικό  για να το αναγνωρίσετε είναι ένα κομμάτι λίπους που βρίσκετε σχεδόν στη μέση της μπριζόλας που μοιάζει με μάτι  ,εξού και rib-EYE .Καλύτερη ποιοτικά ράτσα 
μοσχαριού στο κόσμο που μας δίνει και το καλύτερα γευστικά ribeye είναι το black angus
, που τα συναντάμε στην αμερικανική ήπειρο , είναι ζώο ελευθέρας βοσκής και το κρέας του  είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες , βιταμίνη Β, σίδηρο ,φώσφορο κ.α. και βοηθάει στη ρύθμιση του αιματοκρίτης και της χοληστερίνης. Στα εστιατόρια σερβίρετε συνήθως  
με μέτριο ψήσιμο (55ο-57οC). 

Αμπαρτζάκης  Μανώλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: