Πάμε να δούμε μέσα από το video πως θα κάνουμε ψωμί με προζύμι !!!
Σε παλιότερη ανάρτηση σας έχω δείξει μέσα από video πως
θα κάνουμε προζύμι .
Το ψωμί με προζύμι γίνεται από τη ζύμωση της ζύμης
χρησιμοποιώντας φυσικούς μεθόδους , ή και μαγιά .
Το ψωμί με προζύμι έχει μια ήπια ξινή γεύση. Στην γεύση του ψωμιού
παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο αρκετοί παράγοντες, διότι είναι ένα ζωντανός οργανισμός
όπου επηρεάζετε από την εποχή και το κλήμα.
Η τεχνική που θα χρησιμοποιήσουμε στο ζύμωμα όπως και τα ποσοστά
υγρασίας σε αναλογία με το άλευρο παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στο τελικό προϊόν,
εάν έχει τρύπες μεγάλες ή μικρές, η ακόμα και καθόλου, το εάν είναι αφράτο η
ποιο βαρύ .
Όπως και να έχει πάντως η
όλη διαδικασία είναι μια ιεροτελεστία
η οποία είναι συγκλονιστική, παίρνοντας σιτάρι και νερό καταφέρνουμε να έχουμε ένα
ψωμί !!!...ZC
Συνολικά η συνταγή
1200γρ αλεύρι
750γρ νερό
22γρ αλάτι
200γρ προζύμι
1 σχόλιο:
Μου αρεσει ο τροπος που παρουσιαζεται η διαδικασια.Πραγματι εχει σημασια το προζυμενιο ψωμι να ειναι μονο με προζυμι. Θα συμφωνησω οτι εχει αλλη γευση και τη μυρωδια του ψωμιου της γιαγιας. Πολυ καλη αναρτηση!
Δημοσίευση σχολίου